Filla d’andalusos obrers

312

Carta adreçada a Jordi Cuixart, president d’Omnium Cultural. Presó de Soto del Real

Benvolgut i estimat Sr Jordi Cuixart
Avui després de que aquesta setmana em vist i viscut els escorcolls de òmnium i el palau de la Generalitat,he decidit col.laborar amb òmnium.Em sento amb el compromís de dirli no tant pel que es,sino per el apartir de l’1oct representará per sempre la cultura ila llengua del nostre país per a molts catalans que com jo que no haviem encara pres conciencia del que significa aquesta manca de llibertat d’expressió iel despreci total a la cultura. He llegit el seu article desde la presó i m’emociona!Jo sóc filla de l’inmersió lingüistica i n’estic ben orgullosa. Pare i Mare andalussos obrers,jo nascuda al carrer Major,Santa Coloma de Gramenet dita”ciutat dormitori,em van donar els millors estudis que podien en una escola pública “Antoni Gaudí”,l’inmersió va arribar rápid i encara recordo les hores que pasava llegint l’espardanyeta,de Pilarín Bagés.Aquella nena amb trenes,aventurera i ballarica,fantasiosa i una mica esbojarada em va nudrir de català els meus primers anys d’escola,mentre els meus pares lluitaven per una escola justa i una cohesió social que permetés a tothom ser bilingüe.Mai es van oposar i aquesta es la meva riquessa em van ensenyar a estimar la meva terra i a respectar les altres llengües sense mai fer de menys a ningú.Escolto la seva dona en totes les intervencions que puc i els hi dono tot l’escalf que puc a les reds socials a les families dels altres presos politics també,perque tenim una causa conjunta.Varem decidir a les urnes alló que creiem més just per el nostre país,lliurement,decidits i encara avui no s’ha esvanit ni tansols una guspira .La flama es candent i brillant com les llágrimes que venen als ulls quan ens retrobem a les manifestacions i concentracions per demanar la seva llibertat.Sapiga que tots/tes esperem el dia,que la llum torni al Palau de la Generalitat quan vostés surtin de la presó i tornin a casa!Pot ben imaginar que 2200000 escaigs de braços oberts il.luminarán per un segon la terra sencera,en una abraçada que durará per sempre al cor de Catalunya,perque vostés son Catalunya! I Catalunya será sempre nostra!
Una abraçada ben gran amb el desitg de una llibertat propera i que duri per sempre!

NoecatRelated Articles & Comments

Comments are closed.